Юнит ООД е частна българска компания създадена през 2007г. Тя се явява естествен правоприемник на "Юнит-Милен Георгиев" ЕТ - компания с девет годишен опит в информационите технологии. Фирмата се развива успешно, от самото начало действа като самостоятелен и независим икономически субект в пазарни условия.

В днешния конкурентен свят ефективното използване на Информационни Технологии е ключ към успеха за всеки бизнес.

UNIT Computers разработва цялостни и ефективни информационни решения, подпомагащи развитието на малкия, средния и корпоративния бизнес, в България и в чужбина.Фирмата е системен и WEB Интегратор, който проектира, разработва и внедрява информационни и инфраструктурни решения, насочени към преодоляването на конкретни бизнес проблеми.Нашата отправна точка за решаването на всеки проблем е опознаването на бизнес процесите и индивидуалните нужди на клиента, независимо от неговите мащаби. Създаването на решение включва консултации с клиента за дефиниране обхвата и бюджета на проекта, подбор на технологии, проектиране и интеграция на подходящо решение.

Мисията на UNIT е да създава ефективни компютърни, информационни и WEB решения за бизнеса на клиентите, които същевременно да им осигуряват нови конкурентни предимства, начини и възможности за развитие. В UNIT вярваме, че използването на Информационни Технологии и internet не бива да бъде източник на проблеми, а начин за избягването им; че всяко информационно решение трябва да помага на клиентите ни да се фокусират върху развитието на собствения си бизнес; че бизнесът на UNIT се развива успешно, когато нашите клиенти са и наши партньори.

Екипът на UNIT е най-голямото й предимство. Фирмата разполага с млади, висококвалифицирани специалисти, които са превърнали своята професия в начин на живот. UNIT инвестира постоянно в тяхното обучение и професионално развитие, и осигурява тяхната висока мотивация и ангажираност.

Служителите на UNIT са специализирани в проектирането, внедряването, администрирането и поддръжката на решения, базирани върху продукти от водещи производители.

На 01 януари 2008г. фирмата стартира високотехнологичен комуникационен център, разположен на територията на "София Телепорт", с цел предоставяне на пълна гама хостинг услуги. Колокация на сървъри, наети сървъри, виртуални сървърни решения, WEB и mail хостинг планове съобразени с нуждите и изискванията на нашите клиенти.

На 1 декември 2008г. фирмата откри собствен офис и магазин за компютърни, комуникационни части и технологии в кв.Манастирски ливади ул."Лъвски рид" No14. Отварянето му е част от програмата за утвърждаване и увеличаване на пазарния дял на компанията с цел, привличане на по-широк кръг от клиенти чрез предлагане на разнообразни, и изгодни за клиента стоки и услуги, за по-добра комуникация и обслужване на крайните а не само на бизнес клиентите.

Наред с ежедневното обслужване на редовни клиенти, Фирма "UNIT" изготвя и предлага цялостно оборудване, и обзавеждане на офиси и промишлени организации хотели, хотелски комплекси и ваканционни селища. Клиентите на "UNIT" са доказани лидери на българския пазар в своята област и за последните години на икономически преход в България, продължават да разчитат на нас и нашите услуги.